Media Blackout

Det hade nu gått flera dagar sedan någon hört något från vår unge hjälte, ingen visste om han kommit fram välbehållen, hur han mådde, eller ens om han fortfarande var vid liv. Efter åtta hela dagar av tystnad från England så lyckades dock Elias äntligen upprätta en fungerande internet uppkoppling! Vägen dit var lång och fylld av faror, men med mycket list och skicklighet lyckades Elias köra hela vägen till Amershire där en internet hub låg och väntade på det lokala postkontoret.

Acklimatiseringen till det engelska körsättet hade gått förvånansvärt snabbt och smidigt och trots smala vägar, otaliga mängder av skithål i vägen, samt den obligatoriska mängden av idioter i trafiken. Att köra på fel sida av vägen är något som troligtvis hade förvirrat de flesta, men med ett ovanligt skarpt intellekt lyckades vår unga hjälte vänja sig vid denna galenskap efter bara ett par dagar och numera beger han sig på vägarna var dag med stor säkerhet och vana.

Klimatet i detta förtrollade och förunderliga land är icke existerande, istället råder endast det dagliga vädret! En väderleksrapport gällande morgondagen ska tas med största skepsis eftersom vädret verkar byta så hastigt och ofta som Elias byter kanal på TV:n. Under endast en veckas tid kunde man uppleva regn, tät dimma, snö, sol, samt mulet.

Arkitekturen är liksom vädret ombytligt och oförutsägbart! Vartenda hus har sin egen stil, sin egen charm och sitt eget namn! Det är nästan omöjligt att inte imponeras av den oerhörda variationen och charmen av den engelska landsbygden när man tar en morgonpromenad och vinden blåser friskt i ansiktet på dig. Vegetationen erbjuder precis som allt annat en oerhörd variation och fusioneras ofta med sin omgivning, väggar och murar som är täckta av växter och träd som är övervuxna av klargröna klängrankor. Trots att vi befinner oss i Januari i skrivande stund så har mycket av växterna bibehållit sin grönska och när våren nalkas kommer vi med största sannolikhet få bevittna en andlös förändring av det böljande landskapet!

Efter alla dessa nya intryck och upplevelser tar energin snabbt slut och den senaste veckan har bland annat innefattat en oväntat och ofrivilligt lång löprunda i den engelska landsbygden som resulterades av att Elias i ett svagt ögonblick sprang vilse. Bland övriga händelser kan även nämnas utflykten till städerna Slough och Beaconsfield, en söndag fylld av makalösa händelser i London och en trevlig dag med den förträfflige kyrkgossen Erik samt barnflickan Tina!



Kommentarer
Postat av: Fanny

Hur kom det sig att vår hjälte står barfota vid Themsens strand?

2010-01-25 @ 04:45:16
Postat av: Elias

Som svar så kan jag säga att det inte är Themsens strand, utan the Serpentine, i Hyde Park! Och jag står barfota där eftersom jag tog mig ett litet bad! ;) Det finns ute på facebook :P

2010-01-25 @ 15:13:58
URL: http://adventuresofelias.blogg.se/
Postat av: Siv

Ja! Saknar ju den "crazy" killen här på bloggen!!!

2010-01-26 @ 00:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0