Wave Goodbye

Nu har jag äntligen lyckats ta mig i kragen och bokat min resa hem till Sverige! Den 14 Juli tar äventyret här i England slut och även om det kommer bli skönt att komma hem, så kommer jag att sakna denna fantastiska plats, dess natur, mentalitet, städer, byar, och framförallt- alla underbara människor jag lärt känna under min tid här.

Vi ses snart, mina kära vänner!

Island In The Sun

Ännu en fantastiskt härlig dag i Regnalandet! Solen skiner och temperaturen ligger stadigt på över 20C i skuggan. Bortsett från en liten incident involverande en 3-årig flicka och alltför mycket läppglans så har jag hunnit med massvis av härliga, roliga och intressanta saker. Dagen i huvudstaden inleddes med ett besök till Abbey Road där det lektes Beatles, sedan kvickt vidare till Buckingham Palace där byte av vakten bevittnades. Näst på schemat var att äta lunch i Green Park där vi även passade på att sola lite. Förutom det har jag även hunnit med att promenera en hel del, shoppa lite, bli erbjuden marijuana av en skum typ i Soho (som dessutom stod utanför en porraffär för homosexuella män), trötta ut mig själv rejält, samt göra några försök till konstnärliga foton. Av någon anledning kan jag inte låta bli att ta kort på Big Ben varenda gång jag ser den majestätiska bjässen, hur många gånger jag än är där. Resultatet av dagens fotosession får ni ta del av senare!

Nu blir det till att fara till Poacher's i Chalfont St. Peter och dricka en iskall, underbar, god öl som avrundning på en händelserik dag.

Cheers mates!

Summertimes

Ingen sommar utan årets första BBQ, dags att börja dra taggen! På med shortsen och solglajjerna, för nu blir det att steka!

Into the Cornfields

Man vet att det gått överstyr med gräsmattan när den börjar bli mer lik en äng än en gräsmatta. Det har nu gått så långt att en hare verkar ha börjat göra sig ett bo mitt på gräsmattan.

Jo, vår gräsklippare är trasig och blir aldrig reparerad. Snart spelar det dock inte så stor roll längre, vi är snarare i behov av en skördetröska eller liknande, någon som har en till låns?

I så fall: ring Elias Hultman på +447918202322

Cheers mates

Death Row Conversation

Denna onsdag var den i särklass obehagligaste dag jag varit med om sen jag flyttade hit. Dagen började på samma sätt som vilken annan dag och det var inte förrän efter att jag hämtat Lara från skolan som allting började. Jag hade lovat Diane att se till att hon skulle få arbeta ostört på sitt rum utan att Lara skulle vara där och avbryta henne, så självklart ville Lara förtvivlat gärna gå in och vara med sin mamma. När hon nekades detta fick det henne självklart att go bananas och när jag började laga middag så smög hon upp till Diane trots mina förmaningar. När det sedan blev dags för middag blev det ännu mer skrik och gråt eftersom hon var tvungen att gå ner till köket. Nåväl, när jag slutligen lyckats få henne att äta, lugna ner sig och se på TV tänkte jag att jag kunde börja slappna av. Fel.

Bara minuten senare ser jag hur Diane kommer in i köket med en allvarlig min, hon har andningssvårigheter och jag ser hur hon krampaktigt greppar sig för bröstet. Det är här det verkligen börjar. Jag hjälpte henne direkt till köksbordet där hon fick sitta ned. Jag fick veta att hon hade kraftiga smärtor i bröstet som hållit på i en dryg halvtimme. Hon hade redan ringt efter ambulans och det enda som var säkert var att det inte var en hjärtattack. Smärtorna i bröstet var så kraftiga att hon var nära att svimma och jag har nog aldrig varit så orolig för en annan människa i hela mitt liv. Jag fick i uppgift att ta Lara till sängs innan ambulansen anlände så att hon skulle slippa oroa sig, det svåraste med detta var inte hålla Lara på bra humör trots att jag och Diane tidigare lovat att hon skulle ta Lara till sängs- det var att låtsas som att allt var OK.

Ambulansen dök så småningom upp och efter en liten stund fick Diane fara till sjukhuset där de gjorde en del tester för att se vad som var fel. Diane kom hem vid 03 tiden på morgonen och det visar sig att hon har ett hjärtfel som inte kan behandlas. Det finns en risk att bröstsmärtorna kan återvända och i så fall kan hjärtoperation vara det enda alternativet. De senaste dagarna har hon fått ta det lugnt och återhämta sig, men eftersom Lara aldrig ens fick veta vad som hände har hon inte kunnat förstå varför hon inte kan klättra omkring på sin mamma och leka med henne på samma sätt som tidigare.

Lyckligtvis så verkar Diane återhämta sig bra och snart bör hon vara tillbaka i samma skick som tidigare.

Dot to Dot

Istället för att göra det vanliga långa "jag-ber-om-ursäkt-för-att-jag-inte-uppdaterat-bloggen-på-så-länge-så-nu-skriver-jag-ett-onödigt-långt-och-krystat-inlägg-om-allt-som-hänt-istället-inlägg", tänkte jag uppdatera er om vad som hänt i punktform!

  • Sanna har varit och hälsat på, måste jag berätta något mer än att det var underbart?
  • När jag spelade handboll för första gången på över en månad lyckades jag med bragden att stuka foten - innan uppvärmningen ens börjat. Då jag inte kunde delta i de flesta övningarna gjorde jag över 200 armhävningar istället och fick en träningsvärk i brösten som varade i 4 dagar.
  • Jag har varit kulturell och besökt Tate Modern, där man bland annat kan beskåda verk av Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Pablo Picasso, Auguste Rodin, m.m.
  • Jag har varit kulturell igen och besökt Royal Albert Hall där jag fick beskåda en oerhört mäktig konsert av All Souls Orchestra, extra roligt blev det av att Erik Engberg var med och sjöng i kören. Starkt jobbat, Erik!
  • Jag har sovit alldeles för lite.
  • Jag har spenderat alldeles för mycket tid vid datorn.
  • Jag har frusit. Var tog det varma, härliga och soliga aprilvädret vägen egentligen?
  • Jag har kommit till insikt om att jag aldrig skulle kunna bo i London eftersom det är en alldeles för stor stad, men att jag samtidigt aldrig vill lämna staden eftersom det finns alltför mycket spännande, roliga och intressanta saker att göra här.
  • Jag har börjat sakna försäsongsträningarna på Sjungande Dalens grusplan - varför saknar jag såna konstiga grejer egentligen?

Cheers mates!

RSS 2.0