Just Hanging Out With Will

P.g.a bristande uppmärksamhet under den senaste tiden har jag tyvärr låtit bloggen förfalla. För er som inte är bekant med detta så kan jag meddela att till skillnad från människor överlever inte bloggar på mat och vatten, de behöver omtanke, uppmärksamhet och vård.

Det som hänt under den gångna veckan är som följande:

Söndag:
Kinesiskt nyårsfirande i London. Underhållningen var stundtals bedrövande mediokert, men umgänget var trevligt, folkvimmlet härligt och utsmyckningarna var rent ögongodis.

 

Förutom själva nyårsfirandet hann vi även med en del sightseeing och vi passerade bl.a London Eye, Big Ben och parlamentet, Westminister Abbey och Buckingham Palace.

 

Big Ben vs. Big Elias - Vem är längre?

Samtliga veckodagar: Jobb, för lite sömn, ett besök på Ethorpes bar där jag var den enda som fick beställa alkohol eftersom de andra tydligen inte hade nog bra ID:n, samt i fredags blev det utgång i Beaconsfield! Det var som roligast fram till klockan 00:30 då det underligt nog började bli lite folktomt, men innan dess intog jag dansgolvet där jag visade mina läckra dancemoves och nog fick jag en del avundsjuka blickar! Inte så mycket p.g.a min dans, utan mer för att jag dansade med ett gäng på 7 tjejer när resten av killarna på klubben fick kämpa för att hitta sig en enda.

Lördag: Sova ut, samt sitta barnvakt vilket inbringade hela 70£! Det känns nästan orättvist hur mycket jag fick när man jämför med mina kompisar.

Söndag: Dagbesök i Stratford-upon-Avon, vilken är William Shakespeares hemstad. Besöket hotades på morgonen av ett ihärdigt regn, men trots detta bestämde vi oss för att ta chansen och fara och tur var väl det! När vi kom fram ett par timmar senare hade det redan slutat regna och vi behövde inte ta fram våra paraply under hela dagen! Under vårt besök hann vi med flera intressanta platser där Shakespeare vistats och bott, bl.a hans barnhem, hans hem i vuxen ålder, hans dotters hem, samt kyrkan där han ligger begravd. Jag planerade att ta bilder på allt detta, men tyvärr upptäckte jag att jag lyckats med bragden att lämna batteriet till min kamera hemma. Lyckligtvis hade de andra med sig sina kameror, så förhoppningsvis kan jag ändå få ta del av bildbevisen senare.

 

Nu är det dags för mig att sova, jag har en lång vecka framför mig och jag kan knappast få för mycket sömn. Cheers mates!

 


It's Raining Rain

En sak lär man sig snabbt om England och det är att det verkar regna varje dag. Men man vänjer sig inte vid det, nej, det är precis lika deprimerande varje gång man kollar ut genom fönstret och ser den grå himlen och den blöta marken som ständigt invaderas av nya vattendroppar.

Nyårsfirande i Chinatown idag, ska bli superkul! Förhoppningsvis förstörs det inte av regnet.

Pizza

Det är pizzakväll och jag känner hur saliven formligen börjar rinna av den utsökta doften. 10 min kvar i ugnen!

She's The Girl

Jag känner att jag måste börja med att be om ursäkt för att jag försummat bloggen på samma sätt som John Goodman försummar sin kropp. Till mitt försvar kan jag dock hävda att det dels faktiskt är lite jobbigt att skriva och även att jag varit utan internet fredag-måndag. För att gottgöra er kära läsare och er (säkerligen) numera omåttliga törst efter information om mitt liv, kommer jag nu skriva två inlägg om vad som hänt under denna period av tystnad!

Min resa till Paris påbörjades som bekant i fredags när jag klockan 09:25 steg på tåget i Gerrards Cross för att sedermera (efter en del byten av tåg, givetvis) anlända i Paris klockan 15:50, lokal tid.

Hotellet jag och Sanna valt att bo på denna gång hette Villa Modogliani och ligger i närheten av Tour Montparnasse. Hotellet låg fantastiskt bra till på en lugn gata och hade dessutom en egen innergård som ljudisolerade hotellet fantastiskt bra, hotellet var fräscht, snyggt, praktiskt och hade utomordentligt trevlig personal. Den enda nackdelen var egentligen sängarna som varken hade täcken eller lakan, utan endast filtar. Seriöst, varför filtar?! Nåväl, den i övrigt så höga standarden på hotellet bidrog till att ca 90 % av vår tid spenderades antingen på hotellrummet där vi bara kunde mysa och umgås, eller på någon bra restaurang där vi åt god mat! Det enda undantaget gällande bra restauranger måste väl vara en restaurang i latinska kvarteren, vars musslor gav Sanna en smärre matförgiftning.

Vad gjorde vi annars då? Jo, i fredags fick vi ju träffa vår egen favorittysk Mirka! Vi satt och pratade i ett par timmar på en restaurang och även fast det var alldeles utomordentligt trevligt så är jag rädd att jag kanske pratade lite för fort för vår vän, vars svenska numera är lite ringrostig.

I lördags var jag och Sanna på musée du quai Branly, som uppvisade en ytterst intressant utställning om amerikansk och afrikansk historia, som tyvärr alltför ofta hamnar i skuggan av den västerländska barocken och renässansen. Nu när jag skriver om lördag så får jag ju absolut inte glömma bort att nämna att detta var vår 2-årsdag! Vi firade genom att äta på en lite lyxigare restaurang vid namn La Coupole. För er som är intresserade av historia kan jag nämna att den grundades år 1805 av en viss härförare vid namn Napoleon Bonaparte. Åter till det fantastiska faktum att jag och Sanna nu spenderat hela 2 år med varandra! Somliga kan tycka att detta borde firas med pompa och ståt, med blommor, presenter och annat ståhej, men saken är den att det enkla faktum att vi faktiskt fick vara med varandra överskuggade allt annat och förvandlade det till pyttesmå bagateller.


I söndags for vi en sväng på Svenska Kyrkan där vi såg det romantiska dramat A Walk to Remember. I princip direkt efter filmen var slut slog Sannas matförgiftning till, glad alla hjärtans dag! Efter en del möda tog vi oss tillbaka till hotellet där vi vilade upp oss inför middagen som intogs på en alldeles utomordentligt bra restaurang vid namn Auberge de Venise.

I måndags var vi tragiskt nog tvungna att checka ut från hotellet och bege oss till Bailly där vi helt enkelt tog det lugnt och lekte lite med fyraåringen Sanna tar hand om, efter att vi hämtat upp honom från skolan vid femtiden. Vid sjusnåret var det dags att säga farväl och jag insåg då att en helg är alldeles för kort tid att träffas, det var jobbigare än jag trodde att säga hejdå och sekunden jag satte mig på tåget in till Paris kände jag hur jag redan började sakna henne. Nu blir det att se fram emot nästa gång vi träffas, vilket blir antingen i slutet av mars eller april!


The Travelling Song

Den här dagen blandar och ger. Jag kan väl börja med det dåliga för att avsluta med lite sprudlande glädje!

I princip det första som hände på morgonen var att jag repade bilen. Extra tråkigt med tanke på att det egentligen inte är min bil och jag har bara haft den i 3 veckor. Varenda gång jag ser på reporna mår jag dåligt och känner för att spy lite och jo, värdmamman vet inte om det eftersom hon inte kommit hem än. Hon brukar vara väldigt förstående och förnuftig, så förhoppningsvis tar hon det rätt bra ändå.



Nu till det lite roligare sakerna!
Idag var jag och fikade med några av de andra au pairerna i området och jag blev inbjuden till att börja spela i ett handbollslag i en av toppdivisionerna! På onsdag ska jag fara och träna med dem och även fast jag aldrig spelat handboll förr så ska det tydligen gå bra eftersom dom är så dåliga här i England. Oväntat.

Och nu något ännu roligare! Om exakt en vecka far jag till Paris igen! Detta gyllene läge dök upp när jag fick veta att jag kommer få 3 dagar ledigt nästa vecka, vilket öppnar upp helgen på ett helt annat sätt. Jag såg genast vilka möjligheter detta gav och frågade givetvis om det gick bra ifall jag far iväg till Paris då, vilket det gick! Efter att ha pratat om detta med min älskade Sanna så bokade jag hotell samma kväll och tåget dagen efter. Vill ni höra det lilla körsbäret på toppen av den enorma bägaren av awesomeness som denna resa är?

Datumen jag är i Paris är 12-15 februari, detta innebär att jag och Sanna kommer att fira både vår 2-årsdag OCH Alla Hjärtans Dag tillsammans! Kan det bli bättre?


Let's Run, Run, Run

Det har nu kommit till den olidligt jobbiga punkten på dagen då det snart är dags att fara ut och springa, det känns som att varje fiber i kroppen stretar emot och försöker komma på anledningar att låta bli. Det är kallt ute, du kan skippa - bara idag, det är jobbigt, det är tråkigt, du sprang ändå igår, osv. På något vis lyckas jag ändå (oftast) ta på mig träningskläderna och ge mig ut på vägen.

Jag har även lyckats lokalisera det lokala gymet, så nu blir det till att börja försöka klämma in 3-4 pass i veckan där med. Time to pump it up!


RSS 2.0