A Day in Little Sweden

Denna synnerligen härliga och kalla dag har till största delen spenderats i de svenska kvarteren vid Marylebone. En hel del svenska varor inhandlades på den underbart trevliga butiken Totally Swedish och sedan sveptes ett par öl i baren the Harcourt Arms samtidigt som jag och Tina (samt även, för en liten stund, Erik) avnjöt lite Elitserie hockey via barens plasma-tv! Underbart kul att se hockey igen, synd bara att de inte visade den ack så mycket mer intressanta matchen mellan Skellefteå och Luleå!

My Adventure in Windsor

Det var torsdag kväll och det är puben som gäller! Det börjar märkas att jag numera bor i England, vem far egentligen till puben på en torsdag?! Nåja, brittisk som jag är så blev jag självklart peppad på det hela och såvida tog jag bilen och körde iväg mot den underbart vackra staden Windsor. Staden grundades under medeltiden och är byggd runt en stor borg (ja, det ser lika coolt ut som det låter), jag har redan nu bestämt mig för att återvända dit någon dag och upptäcka området lite bättre.

Nåväl, tillbaka till puben! Glad i hågen körde jag in i Windsor, upptäckte den stora borgen och parkerade lydigt i närheten av den plats min GPS sade åt mig att stanna på. Fortfarande lika uppspelt steg jag ut ur bilen och började leta efter puben, men ack! Den fanns inte att beskåda, modigt gick jag fram och frågade ett par unga damer om de kunde vara så vänliga att hjälpa mig. Det gjorde de gärna, men det svar jag fick var inte glädjande. Puben ligger i Eton, sa dem, du är på helt fel ställe! Sakta kände jag hur irritationen började bubbla upp inom mig, med raska steg återvände jag till bilen och knappade in "Eton" som destination, avstånd - 7 miles (12 km). Frustration och ilska härjade i mitt bröst, men jag körde bestämt mot min nya destination och efter ca 20 mins bilfärd samt liteextra hjälp kom jag slutligen fram till baren! Väl därinne möttes jag av ett muntert gäng som hade börjat undra om jag skulle dyka upp någon gång. Lättnaden spred sig snabbt, och trevligt hade jag också!

Det är inte ofta att jag som kille blir bjuden på drickat när jag är ute, men tydligen så händer det även mig ibland! Tyvärr så var jag tvungen att ta det lugnt eftersom jag som bekant körde bil och efter att ha öppnat med en öl fick jag lov att hålla mig till Coca Cola under resten av kvällen. Vägen hem gick betydligt snabbare och jag fick även höra att min färd till Eton hade kunnat gå så mycket enklare om jag bara promenerat. Nu undrar ni kanske vad som menas med detta? Jo, så här är det! Tydligen är Windsor och Eton sammankopplade genom en gångbro och promenadavståndet mellan den plats jag varit på flera timmar tidigare och puben var bara 5-10 min, om man vill köra bil måste man köra runt hela staden dock och detta tar som bekant över 20 min. Fantastiskt.

Elitserien imorrn på the Harcourt! Bara att tagga till!

Note to: Self

När du river morötter (eller någon annan ätbar ingrediens för den delen) mot ett rivjärn så är det endast, jag upprepar, endast(!) morötterna du ska gnugga mot rivjärnet. Åter igen - Endast morötterna, INTE tummen.
Uppfattat? Bra, now get out of here!

Bilder

Här får ni lite naturbilder att njuta av, bara för att det är trevligt med sånt också!



True Love

Pulsen är lätt förhöjd, stämningen på topp och mysfaktorn skjuter i taket när man sitter i ena hörnet av soffan med alla sinnen på spänn. Ni gissade rätt! Det handlar om att lyssna på webradion när Skellefteå AIK krossar Färjestad!

Eye of the Tiger

Finns det någon skönare låt att vara ute och springa till än Survivors Eye of the Tiger? De lärda debatterar ihärdigt om frågan och det verkar som att det faktiskt inte finns det!

Det finns inte många saker jag gillar med att springa, men den vackra engelska landsbygden, den kyliga luften som sliter friskt i kläderna när man forcerar terrängen med lätta steg och den lilla extra energi som man får av lite peppande musik kan faktiskt ge dig nog mycket energi för att vilja studsa omkring med armarna högt uppsträckta i luften i en segerrik gest när du kommit i mål. Det kan faktiskt till och med ge dig nog mycket motivation för att göra om denna annars så omänskligt tråkiga och tröttsamma träningsform 3-4 gånger i veckan.
Det är omöjligt att förutse hur länge jag kommer att lyckas behålla denna motivation och energi, men med tanke på hur samtliga tidigare försök till att börja springa regelbundet har slutat i riktiga praktfiaskon så får jag väl anse mig ha tur om det håller i sig i några veckor. Om jag har lite extra tur så kan den vackra omgivningen få mig att fortsätta någon vecka längre i alla fall.


Författarens anteckning

På grund av att jag inte riktigt orkar med det sätt jag skrivit på bloggen på längre så byter jag nu helt enkelt till att skriva i jag-form.

Media Blackout

Det hade nu gått flera dagar sedan någon hört något från vår unge hjälte, ingen visste om han kommit fram välbehållen, hur han mådde, eller ens om han fortfarande var vid liv. Efter åtta hela dagar av tystnad från England så lyckades dock Elias äntligen upprätta en fungerande internet uppkoppling! Vägen dit var lång och fylld av faror, men med mycket list och skicklighet lyckades Elias köra hela vägen till Amershire där en internet hub låg och väntade på det lokala postkontoret.

Acklimatiseringen till det engelska körsättet hade gått förvånansvärt snabbt och smidigt och trots smala vägar, otaliga mängder av skithål i vägen, samt den obligatoriska mängden av idioter i trafiken. Att köra på fel sida av vägen är något som troligtvis hade förvirrat de flesta, men med ett ovanligt skarpt intellekt lyckades vår unga hjälte vänja sig vid denna galenskap efter bara ett par dagar och numera beger han sig på vägarna var dag med stor säkerhet och vana.

Klimatet i detta förtrollade och förunderliga land är icke existerande, istället råder endast det dagliga vädret! En väderleksrapport gällande morgondagen ska tas med största skepsis eftersom vädret verkar byta så hastigt och ofta som Elias byter kanal på TV:n. Under endast en veckas tid kunde man uppleva regn, tät dimma, snö, sol, samt mulet.

Arkitekturen är liksom vädret ombytligt och oförutsägbart! Vartenda hus har sin egen stil, sin egen charm och sitt eget namn! Det är nästan omöjligt att inte imponeras av den oerhörda variationen och charmen av den engelska landsbygden när man tar en morgonpromenad och vinden blåser friskt i ansiktet på dig. Vegetationen erbjuder precis som allt annat en oerhörd variation och fusioneras ofta med sin omgivning, väggar och murar som är täckta av växter och träd som är övervuxna av klargröna klängrankor. Trots att vi befinner oss i Januari i skrivande stund så har mycket av växterna bibehållit sin grönska och när våren nalkas kommer vi med största sannolikhet få bevittna en andlös förändring av det böljande landskapet!

Efter alla dessa nya intryck och upplevelser tar energin snabbt slut och den senaste veckan har bland annat innefattat en oväntat och ofrivilligt lång löprunda i den engelska landsbygden som resulterades av att Elias i ett svagt ögonblick sprang vilse. Bland övriga händelser kan även nämnas utflykten till städerna Slough och Beaconsfield, en söndag fylld av makalösa händelser i London och en trevlig dag med den förträfflige kyrkgossen Erik samt barnflickan Tina!



The Day Before Tomorrow

Dagen innan den sägenomspunna resan, så många förberedelser som måste göras. Kommer vår hjälte vara klar i tid? Vi får hoppas det.

Dagen började som en vanlig dag, förutom att det inte alls var som en vanlig dag. Dagen började alltså som en speciell dag. Hinder bestegs och uppdrag klarades av med lätthet. Vår hjälte befinner sig i staden Skellefteås hjärta där de senaste strapatserna avklarats, när han plötsligt får syn på sin gode vän Jonas. Jonas, som var en välbyggd ung man med en imponerande fysik, hälsade Elias med ett varmt leende och en maskulin kram! Plötsligt befann de sig på ett hisnande äventyr tillsammans där affärer belägrades och fika besegrades! Men som ni alla vet, så kommer alla goda ting till ett slut och så även detta. Efter den alltför tidiga solnedgången skiljdes de två vännerna åt och saker började gå tyngre för Elias. Han fann sig i ett hopplöst underläge mot städning, packning, tvätt, skjortor och övriga ärenden! En febril kamp tog sin början, en kamp som egentligen inte var så febril eftersom vår hjälte fann sig ganska less på allt det jobbiga som var tvunget att göras. Trots detta lyckades han med nöd och näppe förbereda sig klart vid dagens slut och nu lockade sängen förföriskt på vår hjälte. Sömnen och drömmarnas förtrollade och underbara land.

Vilka faror och äventyr väntar härnäst? Ja, det får ni höra en annan dag!


The Castle of Chalfont st. Giles

Vår unge hjältes kommande ädla boning!

Vår ädla hjältes framtida boning!

Getting started

Det var två dagar före den stora resan och ett berg av kläder hade redan börjat ta form på den överbelamrade sängen. Problemet för den unge Elias var inte att lyckas komma på vad han borde ta med sig på sin resa, problemet var att lista ut vad som borde stanna hemma. Nu tänker vissa av er kanske att unge Elias inte borde ha detta problem eftersom han tillhör det manliga släktet, men ni förstår, när en man har storlek XL på alla sina kläder blir det helt plötsligt ett problem när det gäller mängden utrymme. Det var i denna stund som förslaget om att mängden bagage som får tas med på flyget bör grundas på klädstorlek tog form i Elias huvud.

Med en enorm kraftansträngning hävde sig Elias upp ur datastolen för att konfrontera och bemästra det kaos som rådde i rummet. Så började slaget om det stökiga sovrummet, måtte vår hjälte gå segrande ur striden!




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0